fredag 4 oktober 2013

Lite att ta tag i...

Tiden går verkligen i slowmotion nu och jag är så trött så trött på att vara gravid och inte blev det roligare när man börjar morgonen med att läsa att endast 5% föder i vecka 38. Vad är liksom oddsen att jag är någon av de 5%? Väldigt små, kommer med all säkerhet gå över tiden denna gången enbart för att jag är så jäkla trött på att vara gravid.
14 dagar kvar till BF. 2 långa veckor som i värsta fall kan bli 4 eller mer. Usch nej så kan jag inte ens tänka för då deppar jag nog ihop totalt. Det jobbigaste utöver alla krämpor är att jag känner mig som en fruktansvärt dålig mamma till Champagne då tålamodet tryter och jag kan inte göra något roligt alls med henne.
Var hos BM i onsdags. Blodtrycket låg på 105/70 (ungefär vad jag legat på hela graviditeten). Vet inte om det är lite lågt eller inom vad som anses vara "normalt". HB låg på 119, äter lite järntabletter när jag kommer ihåg det och jag äter de som inte innehåller så mycket järn då jag gärna vill skona min mage lite. Även om en hård mage hade uppskattats just nu då jag springer på toa alldeles för många gånger för nr 2. I övrigt var hjärtljuden lite lägre än vad de varit tidigare. 133-135. Men blev extremt höga ett tag då bebisen vaknade till efter att man varit och känt om jag är fixerad. Vilket jag varit i 6 veckor nu. Men tydligen låg bebisen riktigt långt ner i bäckenet nu. Alltid positivt att  så mycket jobb som möjligt är gjort innan man är på förlossningen.
Pratade även med BM om mina stackars magsmärtor och hon undrade om jag vill bli remitterad till specialistmödravården. Tänkte ringa på måndag och säga att jag gärna blir det. Kanske man då även kan prata om hinnsvepning vilket jag är väldigt intresserad av. Men har inte förstått om man måste vara öppen eller inte? Tror jag är lika stängd som jag var då jag var på förlossningen i Ystad för några veckor sedan.
Känner mig extremt ensam just nu, speciellt när sambon är bortrest. Verkligen inget kul alls.
Måste verkligen snart ta tag i att packa färdigt BB väskan. Just nu ligger det bara bebiskläder och en filt. Känns som jag kan ta ut storlek 48 och kanske slänga ner någon 56. Sen måste jag köpa blöjor, bindor och  amningsinlägg. Packa ner kläder till mig och sambon, köpa mat och dryck. Ja det är en del att stå i som jag mer än gärna skjuter upp. Men lika bra att ta tag i det nu i dagarna så är det gjort. Ska försöka få upp en magbild på lördag då jag är i v 38+0.
Nu blir det frukost till något skit program på TV.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar